uipath guide pdf

uipath guide pdf

We will Know more details about “uipath guide pdf”. UiPath Studio provides both simple and more complex solutions for application integration and automating third-party applications, administrative IT tasks, and business IT processes. We will know lots of things simple and very useful key points in these tutorials.

1). How to get name of process:

Ans:- System.Diagnostics.Process.GetProcessesByName(“Chrome”)

2).To Get total number of processes

Ans:- System.Diagnostics.Process.GetProcessesByName(“EXCEL”).Count > 0

3).  How to select specific rows from a Data Table

  Ans:- Method 1 – When there is no space in the column name

Array_1 = ExtractDataTable.Select(“Type = ‘WI5’ and Status = ‘Open'”)

Type and Status are columns of DT and it returns the output in the form of an array, not DT.

Method 2 – for spaces in the column name

dt.Select(“[Blood Group] = ‘B-ve’ AND [Age] > 50 AND ([City] =’Hyderabad’ OR [City] =’Pune’ ) “).CopyToDataTable

4). When you publish your package, you need to update it in the Process section in Orchestrator. Only then it is available for use in all robots.

5). Default type into- Just types it as a human being by opening a window

Simulate Type into – It just removes formatting from text and types everything in one line

Windowed

6). How to find #Common and #Uncommon values between two #Lists?

 Ans:-     Try this…

#Common

List<int> one = new List<int>() {1, 3, 4, 6, 7};

List<int> second = new List<int>() {1, 2, 4, 5};

foreach(int r in one.Intersect(second))

#Uncommon

int[] one = new int[] { 1, 2, 3, 4 };

int[] second = new int[] { 2, 3, 5, 6 };

foreach(int r in one.Except(second))

or

foreach(int r in second.Except(one))

7). How to get outlook mail via mail address

Ans:- “[senderemailaddress]=contact@dotnetbasic.com”

To get outlook mail via user name

“[FROM]=‘Miller”

8). How to get the count of specific repeating words.

Ans:-      Repetition_count_Double = (Output_String.Length –

Output_String.Replace(“Outlook”,””).Length) / “Outlook”.Length

explanation – “aa bb cc dd aa ff”

Output_String.Length = 12

Output_String.Replace(“aa”,””).Length = 8

subtraction = 4

dividing by actual “aa”.length = 4/2 = 2

2 is number of times “aa” is in string.

9). How to  get data from a list when select one is not working

Ans:-      1) Use Get Attribute Activity and get the “items” attribute of the dropdown list.

2) The output will be an Array

3) Just search the Array, if array item contains “Corporation – 157075” then use that in select item Activity

10). Use Convert.ToByte(Str) to convert any string or char to bytes

Ans:-     eg Convert.ToByte(“A”c)

o/p = 65

11). To Split Text  use below

Ans:-     -Text1.Split ({“\n”,system.Environment.NewLine },StringSplitOptions .None ) — new line split.

-Conf_id.ToString.Split(” “c) — character Split

-Clientinfo.Split({“Client ID: “,”Client Name: “,”Client Country: “},StringSplitOptions.None) — Multiple Split

-Clientinfo.Split(“Client ID: “,StringSplitOptions.None)     — Single

12). How to  get the file list in a directory

Ans:-     Directory.GetFiles(“address”)

Directory.GetDirectories(“InvoiceDemo\Invoice files”, “*”, SearchOption.AllDirectories).Count()

13). How to color a specific cell in excel

Ans:-      a. To get actual row index of the cells to be colored :- Assign StrIndex = (dtTable1.Rows.IndexOf(row)+2).ToString

  1. Use SET RANGE COLOR activity.
  2. In Properties:- Color – System.Drawing.Color.Yellow

Range – “A”+strIndex+”:C”+strIndex

14). How to check if a string is empty or not

Ans:-     NOT String.IsNullOrEmpty(row(“Name”).ToString.Trim)

above will return true or false

15). UiPath robot saves execution files here. The same is when we execute the process via orchestrator.

Ans:-                     ‘C:\Users\ibindra\.nuget\packages’

16). How to convert DataTable to DataRow in raw format.

‘Assign – Datarow = DataTable.Select()’

17). NewtonSoft JSON conversion

18).how to compare strings in uipath:

Ans:- row.Item(3).ToString.Equals(“”)

DataRow rows = DataTable.Select(“[COLUMN 1]=” OR [COLUMN 2]=””);

19). To get unique rows from a DT to another DT:

Ans:-     Assign – dtYourDataTable = dtYourDataTable.AsEnumerable.GroupBy(Function (drRows) drRows.Item(“User”)).Select(Function (drGroupedRows) drGroupedRows.First).CopyToDataTable

20). To match 2 data rows.

Ans:-     Convert the entire data rows (of both excel) to HASH (By joining the itemArr via String.Join function and apply the Hash activity.) and compare hashes

UIPath Key Point Guide

21). To take a screenshot –

Ans:-     a. Use take screenshot activity. (UiPath.core.Image – Variable Type)

  1. Use save image

22). Convert Regex Match{} to Collections.List{}

Ans:- list_string = match_ienumerable_result.AsQueryable.select(function(x) x.value).tolist

23). How to convert System.Security.SecureString to String

Ans:-     String_Variable = new System.Net.NetworkCredential(string.Empty,secure).Password

To convert String to secure SString

SecureString_Varuable = new NetworkCredential(“”, “myPass”).SecurePassword;

24). How to cast values.

Ans:- New_String = CType(var, String)

DirectCast(var, String) is used to up-cast an object into a string. If you know that an object variable is, in fact, a string, use this. This is the same as (string)var in C#

25). To get value from QueueItem

Ans:-  CashIn = in_TransactionItem.SpecificContent(“CashIn”).ToString

26). To get excel workbook sheets or any excel related detail

Ans:- a. Define a variable in Excel Application’s output (eg Myworkbook)

  1. Use the variable to get sheets (eg Myworkbook.getsheets)

27). To create a new folder path – use this. This is helpful, because you don’t need to worry about the ending slash mark. Secondly, use either Now or Today as your current DateTime so simplify things a bit

Ans:- System.IO.Path.Combine(folderPath, Today.ToString(“MM-dd-yyyy”)

28). To add a default value to dictionary

Ans:- dict = new Dictionary(of string,string) from {{“Key”,”Value”}}

29). How to convert to int32

Ans:- integer = Convert.ToInt32(value)

30). How to solve Newton soft issue

Ans:- C:\Users\ibindra\.nuget\packages\newtonsoft.json

31). To upload entire row on queue –

Ans:- 1. For each row, addd row to a custom data table using – Invoke method and invoking  – ‘ImportRow’ method

  1. Use this to upload DT as object (place this in item information property of AddQueueItem activity)

Newtonsoft.Json.JsonConvert.SerializeObject(SingleRowDT)

  1. Then get the queue item and use Deserialize JSON activity with DataTable setup.

31). To compare 2 array directly:

Ans:- MasterCOllection.Intersect(DupCollection).Any()

32). To use String format like python –

Ans:- String.Format(“C:\Users\{0}\AppData\Local\Programs\Python\Python36-32”,uname)

33). To accept dictionary from python code

Ans:-                      Figured it out:

  1. In your python code return a json object as

return json.dumps(dict_output)

  1. Then here in Get Python Object accept a string,
  2. Use Deserialize JSON activity to convert string to dictionary

34). How to particular column as a list

Ans:-      (From row in temp_DT.AsEnumerable() Select Convert.Tostring(row(0))).ToList()

35). How to get current directory:

Ans:-1. Get Environment Variable Activity

  1. Type – “CurrentDirectory” in it

36). How to get a filtered datatable as per an array

Ans:-     (From row In outputdt.AsEnumerable() Join value In arr_var On row.Field(Of String)(“COl1”) Equals value Select row).CopyToDataTable

 37). To remove element(s) from an array with a single line of code:

Ans:- arr_2 = arr_1.Except(new String() {“a”}).ToArray

38). How to Deep Copy of Dictionary:

Ans:- new Dictionary(of key_type,value_type) (old_dict)

39). Remove Blank Rows from a DT

Ans:- Dt=dt.select(“columnname <> ””). CopyToDataTable()

40).  Using Regex to replace stuff

Ans:- System.Text.RegularExpressions.Regex.Replace((dict_LineDetails(item)(0).toString.Trim), “\s+”,””).ToString

41). If Statement in Assign Activity:

Ans:- If(Name = “Ishmeet”, “Ishmeet”,

If(Name = “Jasleen”, “Jasleen”, “No”))

Visit my UiPath post: file-comparison-in-uipath

Download the Uipath guide pdf

Conclusion

I hope you liked this article about theuipath guide pdf”. I would like to have feedback from my blog readers. Your valuable feedback, question, or comments about this article are always welcome.

SHARE THIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.