lesson 1 introduction to uipath

lesson 1 introduction to uipath

We will learn step by step tutorial for “lesson 1 introduction to UiPath”.UiPathis a complete solution for application integration, and automating third-party applications, administrative IT tasks and business IT processes. One of the most important notions in Studio is the automation project.

A project is a graphical representation of a business process. It enables you to automate rule-based processes, by giving you full control of the execution order and the relationship between a custom set of steps, also known as activities in UiPath Studio. Each activity consists of a small action, such as clicking a button, reading a file or writing to a log panel.

Following are the Basic key point for  lesson 1 introduction to uipath.

Register : – Register your Robot(s) with Orchestrator
Publish :- Publish a project from UiPath Studio
Environment :- Create an environment containing the Robots you want to use
Process :- Create a process with the published package and the previously created environment
Job :- Start a job that is an execution of a process
1).What activity can you use to type text in an application’s field?
Ans. :- Type Into
2).Where can you see the list of activities that you can use in a workflow?
Ans : – In the Activities panel
3).What recorders are best suitable for automating virtual environments?
Ans. : – Citrix
4).What is UiPath Explorer used for?
Ans. : – To get detailed information in regard to UI elements
5).Which of the following are part of the UiPath software platform?
Ans. : – UiPath Studio
UiPath Orchestrator
UiPath Robot
6).The Type Into activity can receive inputs like:
Ans :- A static string.
A variable followed by the .toString method.
7).Getting the content of a PDF document is possible:
Ans : -By opening the PDF and using screen scraping to get its data.
By using the Read PDF Text activity and providing the PDF file’s path.
8).Can you retrieve text from a Citrix environment?
Ans :- Yes, using the Scrape Relative function in combination with an OCR engine.
9).The easiest way to get structured data from a web page is:
Ans :- by using Data Scraping.
10). The most accurate way to access an UI element is:
Ans :- by using selectors.
See my blog post for keyboard shortcuts of uipath.
SHARE THIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.