UiPath RPA Developer Foundation Training – Final Test

UiPath rpa developer foundation training - final test

UiPath RPA Developer Foundation Training – Final Test

Robotic Process Automation (RPA) is one emerging technology that has garnered a lot of attention recently. Uipath is a standout among est other Robotic Process Automation instruments which is an entire software arrangement which serves to computerizes an association by decreasing human pressure and sparing time. You can know here about  Uipath rpa developer foundation training – final test.

You can complete your training in following sequence

1- Level 1 RPA Developer Foundation Training

2- Level 2 Orchestrator

3- Level 3 Advanced Training

You will get three certificates once you have completed all these trainings.

Below are the answer of  UiPath RPA Developer Foundation Training :

1). Can you run the robot manually, step by step, in order to analyze the robot behavior in certain conditions?

Ans. ->Yes, by using Breakpoints and running the workflow in Debug mode.

Yes, by using Step Into and Step Over.

2). Which of the following text scraping methods preserve the text position?

Ans -> OCR

Native

3). Which of the following statements is true regarding Lists and Arrays?

Ans. ->.Array and List elements can be accessed by index.

List items can be added using an Add to Collection activity.

You can iterate through a List using a For Each loop activity.

4). What is TimeoutMS property used for?

Ans-> To define the amount of time during which the target of an activity must be found

5).What should you use to verify if a checkbox is selected or not? 

Ans -> Check activity

6). The Read PDF with OCR activity will throw an error if the following is not specified:

Ans – > The FileName property

.The OCR Engine that is to be used

7). Which activity can you use if you want to loop through a collection of items?

Ans -> For Each activity

8). Which of the scraping methods can get you the hidden text in the element?

Ans -> FullText

9). What activity should you use if you want to add data to an existing .xlsx document?

Ans -> Excel Append Range

Workbook Append Range

Workbook Write Range

10). When should you use the Flowchart workflow?

Ans -> When modelling a process that has loops to previous states

When having a process with many decision blocks

11). What kind of workflow should you create to define business rules?

Ans -> Flowchart

12) Which activity should you use to Click on a specified text in a Citrix Environment?

Ans -> Click OCR Text

13). What is the most effective way to handle the click on a UI Element that is not always available?

Ans – > By using an Element Exists activity and then a Click activity.

14). How can you install and update activity packs?

Ans – > Using Manage Packages within Activities Pane

15). How can you identify a column in a DataTable?

Ans ->Using the column index

Using Column Name

16).What is a wildcard used for?

Ans. -> To replace variable values in selector attributes

17). How should an RPA developer address runtime exceptions in the workflows?

Ans. -> By logging any exception events

By using Try/Catch blocks when invoking external workflow files

18). What activity can you use to get a column value from a specific row of a DataTable?

Ans. -> Get Row Item

19). Which recording profile generates full selectors?

Ans. -> Basic recording

20). Which activities can be used to interact with the user?

Ans. -> MessageBox

InputDialog

WriteLine

21). Creating automation in a Citrix environment is challenging because:

Ans. -> You don’t have direct access to UI elements.

Selectors are hard to create for virtual environments.

You need to interact with the app using only Image Recognition and OCR.

22). What type of argument can you define to pass data and retrieve the modified value from an invoked workflow?

Ans. -> In/Out.

23). What is UiExplorer used for? 

Ans. ->To create stable selectors

24). Which of the following input methods works in background?

Ans. -> Simulate Type

Window Messages

25). Is it possible to make an image automation if you are not in a Citrix environment?

Ans. -> Yes, but should be used as last resort

26). What happens if you use the Write Range activity with the Range property set to “” to write a datatable to an excel file that already contains data?

Ans. – > It will overwrite the existing data.

27). How can you improve the following calendar page selector to work only for dates in 2017?

Ans.- > “<html app=’chrome.exe’ title=’UiPath – Calendar – * 2017′ />”

28). How can a string variable called myString be converted to an all-capitals representation for future use?

Ans. -> By using an Assign activity with myString on the left side and myString.ToUpper on the right side.

29). What are the supported wildcard characters for selectors in UiPath Studio?

Ans. -> *

?

30). By using the Full Text scraping method, the robot is able to:

Ans. – > Get the entire visible text

Get hidden information

31). How do you exit the selection mode?

Ans. – > Right click

ESC

32). What text extraction method can you use to get text position? 

Ans. – > Native

OCR

The best UiPath-RPA-Developer-Foundation Test Answer


33). The Save Attachments activity can save all the attachments of an email to:

Ans. – > A relative path.

An absolute path.

34). How can you fine tune a selector?

Ans. – > Replacing variable attribute parts with *

35). What is an argument?

Ans. – > An input/output parameter of the workflow

36). How does UiPath recognize elements on screen?

Ans. – > Using attributes of the UI elements and their parents

37). What recording wizard would you use to generate partial selectors?

Ans. -> Desktop Recording

38). Which of the following activities can you use to extract text from a hidden browser?

Ans. – > Get Full Text

39). What should you use to make sure that the workflow continues no matter what activity fails? 

Ans. – > ContinueOnError property

40). What happens if you try to use a Write Range activity to a .xlsx file that does not exist?

Ans. – > It will create that file for you and write the data in it.

41). Given two Generic variables, A with value “123” and B with value 456, what would the Write Line output of A + B be?

Ans. -> An exception will be thrown.

42). The most important advantages of the FullText method are:

Ans. – > It’s fast.

it’s accurate.

43). What happens if you send “123[k(enter)]” by using Type Into activity with the SimulateType property selected?

Ans. – > It will type “123” and then press the Enter key.

44). If the PDF activities are not listed in your Activities Panel, how can you get them?

Ans. – > By installing them using the Manage Packages feature.

45). If you scrape some text and you know it contains only digits, how can you make the scrape better?

Ans. – >Use Google OCR with “Numbers Only”

Click for More Uipath final Test Answers

For Reference – > UiPath RPA Academy

Also you can visit my UiPath Post  :

Uipath Orchestrator Quiz Answers

 

SHARE THIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *